Συνάντηση – συζήτηση με εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και ομάδων

Συνάντηση – συζήτηση με εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων και ομάδων του Δήμου Καλαμάτας, διοργάνωσε ο συνδυασμός της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» χθες, Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, στον φιλόξενο χώρο της Λαϊκής Πινακοθήκης στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας.

Στη θεματική εκδήλωση, τοποθετήθηκε ο Δήμαρχος και εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ενώ ακολούθησε μία εποικοδομητική συζήτηση με εκπροσώπους πολιτιστικών φορέων να θέτουν θέματα που τους απασχολούν αλλά και να καταθέτουν προτάσεις μέσω των οποίων μπορεί να ενισχυθεί το πολιτιστικό προϊόν της περιοχής.

Ο κ. Βασιλόπουλος, ενημέρωσε για την πρόοδο των εν εξελίξει έργων πολιτισμού στο Δήμο, αναφέρθηκε στη στήριξη και τη συνεργασία που έχει καλλιεργηθεί κατά τη διάρκεια της θητείας της Δημοτικής Αρχής και παρουσίασε πτυχές του προγράμματος της «Δημιουργικής Πρωτοβουλίας για το Δήμο Καλαμάτας» στον άξονα του Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, επίσης, συζητήθηκαν τρόποι ενίσχυσης της συνεργασίας των πολιτιστικών φορέων με το Δήμο, καθώς και της υποστήριξης των ερασιτεχνικών σχημάτων και ομάδων που δραστηριοποιούνται στην Καλαμάτα και αναμφισβήτητα παράγουν πλούσιο καλλιτεχνικό έργο, προσθέτοντας στο πολιτιστικό ψηφιδωτό της περιοχής μας.

Στη συζήτηση, που συντόνισαν οι Βασίλης Παπαευσταθίου και Γιάννης Δρίτσας, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι από τους παρακάτω πολιτιστικούς φορείς: Θεατρική Διαδρομή, Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, ΣΥΝ1 Μιχάλης Τούμπουρος, Μέθεξις, Μεσσηνιακό Ερασιτεχνικό Θέατρο, Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ, Πολιτιστικός Αντίλογος, Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, Fraction, Φωτογραφική Λέσχη Καλαμάτας, Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη, Φεστιβάλ Μηδέν, κ.ά.

Επικοινωνία

dimiourgikiprotovoulia@gmail.com

τ. 2721407001, κ. 6931427000

Πλατεία Σιδηροδρομικού Σταθμού

Ακολουθήστε μας

© 2023 Δημιουργική Πρωτοβουλία